Dansuri Nunta

Pentru o nunta de vis!

1 SEDINTA 100 LEI
PACHET 5 SEDINTE 450 LEI
VA ASTEPTAM!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

La sfarsitul anilor 1940, in Havana, Cuba, trupele de muzicieni americani si cubanezi, cantau in cazinourile marilor orase. Cateva dintre aceste orchestre au incercat sa combine ritmul american de jazz, cu cel cubaneze de rumba. Rezultatul a fost mambo.
Printre numeroasele figuri de mambo, exista una care se numea „chatch”, care implica trei miscari rapide ale greutatii urmate de doi pasi mai lent realizati. Pana la inceputul anilor 1950, aceasta figura a schitat un nou dans, dans numit cha – cha – cha.
Cha – cha-ul a mostenit foarte multe elemente de stil de la „parintii” lui, adica mambo si rumba, ramanand un dans senzual si foarte energic.
Cha Cha Cha, sau prescurtat Cha Cha, este un dans cu ritm sacadat, plin de vitalitate si de forta, cu miscari rapide, acompaniat de melodii care au imprumutat multe elemente din jazz, beat si disco. In figurile de baza, nu se fac ridicari si coborari, pasii se fac pe picior intins, cu genunchii fixati inspre spate, lasand un aspect sacadat, care alaturi de pasul triplu si tempo-ul alert, il fac un dans plin de viata. Desprinderea piciorului liber de pe podea se face incepand cu calcaiul, varful ramanand in contact cu podeaua. Varful piciorului urmareste in permanenta ringul de dans.